Cel mai bun storcator cu melc

 

Cum alegi un storcator cu melc bun 

 

Nimic nu se compara cu un suc natural, atat in termeni de gust, cat si de sanatate. Insa pentru calitatea bauturii este foarte important procesul de extractie, iar noile tehnologii de stoarcere prin presare la rece a storcatoarelor cu melc sunt imbatabile.

Acestea au o concentratie de fruct de 100% (spre deosebire de asa-zisele “sucuri naturale” imbuteliate, ce au uneori o concentratie de sub 5%!). De asemenea, presarea la rece pastreaza pana la 95% din nutrienti, vitamine si minerale, spre deosebire de un model centrifugal, a carui turatie rapida a motorului produce caldura, ce oxideaza fructele, astfel ducand la pierderea din nutrienti.

Produsele cu ax melcat se invart lent, cu doar cateva zeci de rotatii/minut, reducand la minim caldura (ca idee, cele centrifugale ating 2000 rotatii/minut). De asemenea, asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune storcatoare cu melc, sucul obtinut este mai dens, mai gros si mai omogen, si se poate pastra 2-3 zile in frigider.

Extractia lenta e si mai eficienta, rezultand o cantitate mai mare de lichid (cam 80% din masa bruta a alimentului). Nu in ultimul rand, poti sa procesezi o varietate bogata de fructe si legume, inclusiv radacinoase sau verdeturi.

Vei avea de ales intre produse cu un ax sau cu doua – primele sunt mai accesibile ca pret, insa proceseaza mai lent; cele cu 2 axuri au adesea si mai multe trepte de viteza.

Te va interesa capacitatea rezervorului de suc, care poate varia de la 0, 5 la peste 1 litru (cate pahare doresti sa obtii?). De asemenea, verifica diametrul tubului de alimentare: cu cat este mai mare iti permite sa introduci fructele si legumele intregi fara a trebui sa le mai tai.

Deoarece probabil il vei folosi foarte des, e important sa se poata curata simplu (vezi daca e compatibil cu masina de spalat vase). Un model cu recipient pentru pulpa ramasa este util.

Vrei sa afli unde se gasesc storcatoare cu melc la un pret bun? Este foarte simplu: pe Internet ai posibilitatea sa analizezi si sa compari o diversitate de modele atractive.

 

Cele mai bune storcatoare cu melc in 2017

 

Kuvings B6000S

 

Daca vei trece in revista caracteristicile acestui produs profesional, foarte probabil vei concluziona ca e cel mai bun storcator cu melc, ce ofera posibilitatea de a procesa o varietate bogata de fructe si legume, de la mere, portocale, tomate, la iarba de grau sau radacinoase. Te vei bucura astfel de un suc natural 100% si proaspat, in combinatiile preferate.

Modelul Kuvings are tehnologie de presare la rece, storcand delicat la viteza mica alimentele, asa incat sa-si pastreze maximum de nutrienti (spre deosebire de produsele centrifugale ce oxideaza si distrug din enzime, vitamine, minerale). Presarea usoara ofera un suc dens si omogen intr-o cantitate mai mare (extrage eficient).

Materialele ecologice ii asigura rezistenta, iar tubul de alimentare larg (7.5 cm) iti permite sa introduci intregi fructele si legumele. Este simplu de curatat cu peria inclusa si silentios, cu nivel de zgomot sub 65 dB. Capacul elimina riscul de picurare, iar motorul de 240 W poate procesa si legume si fructe foarte tari. Recipientul de suc are o capacitate de 0, 4 l. Include o garantie de 5 ani.

 

 

 

Star-Light SJB – 150R 

 

Acest storcator cu melc, ieftin si bun, de la Star-Light va prepara un suc natural omogen, fara sedimente, fiind un slow juicer cu presare la rece la viteza mica, ceea ce asigura calitatea bauturii, ce pastreaza vitaminele, mineralele si enzimele fructului. Pentru un aport crescut de fibre, se pastreaza si o cantitate mai mare de pulpa.

Capacitatea recipientului pentru suc este destul de mare, de 1 l, deci obtii 4 pahare, iar cea a recipientului de pulpa este de 0.8 l. Palnia de alimentare iti permite sa introduci o mare parte din fructe sau legume intregi (doar cele mai tari ar trebui injumatatite). Il poti curata zilnic foarte simplu, introducand apa in timp ce functioneaza pentru a-l clati, iar cand doresti sa il speli minutios, il poti introduce la masina de vase.

Sistemul anti-picurare te asigura ca nu pierzi nimic din sucul extras, iar functia reverse va roti in sens invers melcul in cazul in care se blocheaza. Este un aparat cu dimensiuni de 180 x 240 x 435 mm, ce ramane stabil pe orice suprafata, datorita picioruselor anti-alunecare. Are o garantie de 2 ani.

 

 

 

Oursson JM7002/RD

 

Oursson este un brand elvetian al caror aparate de gatit ofera confort si utilizare simpla, rezistenta si functii moderne. Acest storcator de fructe cu melc pastreaza in proportie de 68% vitaminele si nutrientii alimentelor, datorita functionarii prin presare la rece (caldura ar distruge altfel o mare parte din substantele nutritive).

Poate procesa aproape orice fruct sau leguma, chiar si germeni de grau si verdeturi. Mecanismul cu ax melcat extrage eficient sucul, asa incat sa obtii o cantitate cat mai mare din fructe, iar pasta ramasa este uscata, datorita filtrului cu 3 niveluri ce macina pulpa. Sucul rezultat este gustos, omogen si sanatos, fara sedimente.

Melcul fabricat din Ultem ecologic asigura putere de stoarcere si durabilitate, iar motorul de 240 W are 60 rotatii pe minut pentru stoarcerea lenta necesara calitatii bauturii si prepara 1 l de suc intr-un minut. Palnia de alimentare de 7.5 cm iti da posibilitatea sa introduci cea mai mare parte din fructe intregi. Functia reverse previne blocarea axului, iar capacul ermetic previne picurarea. Este silentios, cu zgomot maxim de 60 dB.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...